Adventní kalendář

Tento advent je asi pro každého z nás trochu jiný než obvykle, máme za sebou náročný rok, zavřené obchody, domácí školu, home office…

Nabízíme, abyste spolu s námi každý den v týdnu cílili na některý důležitý vztah svého života. Není čas na hrdinství, je čas na malé činy, ale každý den. Inspirujte se, hledejte vlastní cestu a nenechte se otrávit. Předpokládáme, že jste první adventní neděli společně zapálili první svíčku na věnci, pokud ne, nevadí. Věnec je jen pomůcka, připomínka, abychom vnímali, jak se Vánoce blíží. Těšení a touha je nezbytnou součástí štěstí.

V pondělí se zaměříme sami na sebe. Máma je motor rodiny, musí mít ráda sama sebe, takže je to moc důležitý vztah. Úterý patří dětem, jejich věk určuje, jak se na ně zaměřit, naše nápady míři na předškoláky a mladší školáky. Středa patří partnerskému vztahu. V nervozitě předvánočního shonu, se často hádáme kvůli hloupostem, chvilky sklidnění u vína nebo kávy, dají prostor ke srovnání priorit a dohodě, jak vše zvládnout. Ve čtvrtek budeme myslet na potřebné. I když třeba sami máme málo, kolem nás těch v nouzi hmotné i jiné je sousta. Jistě máme ve skříni něco hezkého, co jsme si ale nikdy na sebe nevzali a někomu to udělá radost. Pátek je den pro přátele a širší rodinu. V sobotu si uděláme radost vylepšením v domácnosti. Neděle patří celé rodině, zapalte další svíčku, dopřejte si dobrý společný oběd a něco společně podnikněte.

  1. týden

Pondělí – Chceme na Vánoce všem splnit všechna přání. Když se nás někdo zeptá na naše, vlastně ani nevíme. Najděte si chvilku na přemýšlení o svých přáních a snech. Napište dopis Ježíškovi a nedržte se při zemi.

Úterý – Děti tradičně píší dopisy Ježíškovi, ale ideálně si s nimi sedněte a v klidu naslouchejte jejich přáním, prohlížejte společně katalog lega a nadchněte se.

Středa – Uvařte dobrý svařák a vychutnejte si ho společně ve dvou, poslouchejte hudbu, neumyté nádobí chvilku počká, a ten nepořádek v pokoji také.

Čtvrtek – Řada chritativních organizací na vánoce chystá balíčky pro potřebné. Tyhle rukavice jsou krásné, ale pro mě nemožná barva, krémů na ruce jsem dostala minule 5… Je prima chvíle to poslat dál, aby to sloužilo.

Pátek – Sepište si seznam těch, které chcete obdarovat, vymyslete dárečky, ideálně ty, co máte, zabalte.

Sobota – Předvánočnímu úklidu neholdujete? Prima, co si koupit vánoční hvězdu, hyacint… nebo alespoň obal na květináč?

Neděle – Všichni máme málo pohybu, tak co společně vyrazit ven, klidně i do města na vánoční trh.

Pokračování adventního kalendáře

Chcete celý kalendář přehledně třeba na ledničku? Tady je:

Sdílejte článek na Facebooku

Share on facebook
Facebook