Adventní kalendář – 4. týden

Pokračování našeho adventního kalendáře.

4. adventní neděle

Jistě jste v neděli nezapomněli rozsvítit všechny 4 svíčky. Možná se povedlo připravit jesličky a něco vyzdobit, pokud ne, Ježíšek může přijít i bez výzdoby a umytých oken do chlívku naší duše.

PONDĚLÍ

Oslava narození Ježíška se blíží, únava se stupňuje, děti jsou nedočkavější a nedočkavější a o to víc zlobí ze samého očekávání. Do finiše potřebujete hodně sil, tak s nimi šetřete. Na chvilku zaplout do vany udělá velkou službu. Pokud si stihnete připravit hezké oblečení pro sváteční chvíle, ušetříte si ve čtvrtek rozčílení, že na té parádní sukni je flek a oblíbené šaty jsou už úplně nemožné.

ÚTERÝ

Nepečené cukroví bývá to nejoblíbenější, a hlavně do jeho přípravy můžeme zapojit i děti. U nás frčí Rafaelo a hříbečky, tak posílám inspiraci. 

Rafaelo

Potřebujete plechovku Salka, strouhaný kokos, mandle. 

Do Salka nasypeme cca 200 g kokosu, promícháme a necháme trochu odpočinout (cca 2 hodiny), Salko se trochu vpije do kokosu a vytvoří se hmota, ze které se dají bez problému udělat kuličky. Pokud je to moc řídké, kokos přidáme. Kuličky mají průměr cca 2 cm, doprostřed patří mandle, ale, když tam nebude, také se nic nestane. 

Marcipánové hříbečky

Koupíme hotový marcipán, rozdělíme na půlku a do jedné půlky přidáme trochu kakaa, zapracujeme a pak už jen rozdělíme obě části na stejný počet dílů. Uděláme z marcipánu kuličky, hnědou rozplácneme na placičku a přidáme na bílou kuličku a dotvarujeme do podoby hříbku. Je to rychlé, dobré a děti se zabaví.

STŘEDA

 Předvečer Štědrého dne je vždy příhodná doba pro výbuch partnerských konfliktů. Očekávání od toho, co má partner udělat či zařídit jsou často nenaplněna, vlastní únava dodá palivo a konflikt je na světě. Od rána to mějte na paměti a pokuste se myslet na vše dobré, co Vám oběma partnerství přineslo a ideálně si to i řekněte. Ta slova ujištění jsou nad všechny dárky.

ČTVRTEK

Možná je krásná tradice se zlatým prasátkem, ale mám zkušenost, že snížená hladina cukru v krvi zaručeně způsobí nervozitu a konflikt. Proto začněte den dobrou snídaní a štědrodenní půst ať je spíš pozitivní formou laskavosti a trpělivosti. Váš klid pomůže celé rodině tento náročný den zvládnout v radostném očekávání. Ztlumte světlo, ať není vidět, že jste neumyli okna a nevyleštili… Dnes už není čas uklízet, ale vítat Ježíška.

Slavte, mějte se rádi a obdarovávejte se nejen dary hmotnými.

Sdílejte článek na Facebooku

Share on facebook
Facebook